رشد کودک

چطور به فرزندمان یاد دهیم تا اسباب بازی ها را سرجایش بگذارد؟

هر چقدر بازی کردن با اسباب بازی کودکانه برای فرزند شما لذتبخش است ، تشویق او برای مشارکت در سر جا قرار دادن آنها می تواند برایتان خسته کننده باشد بنابراین به روشی احتیاج دارید تا از ورود به جنگ قدرت با فرزندتان اجتناب کنید.

فهرست موضوعاتی که در این مطالب به شما خواهیم گفت:

چند راه حل ساده

  • هنگامی که بازی تمام می شود به او اعلام کنید : ” بزودی نوبت جمع آوری اسباب بازی ها ست”.
  • او را برای مشارکت  در تصمیم گیری تشویق کنید. بگذارید مثلا انتخاب کند می خواهد عروسک پولیشی را سر جایشان قرار دهد یا اسباب بازی لگو را. وقتی به فرزندتان اجازه انتخاب می دهید به او می فهمانید که به  شخصیتش احترام می گذارید. کودکان وقتی احساس کنند در تصمیم گیری ها نظرات آنها هم  دیده می شود، بیشتر میل به همکاری پیدا می کنند.
  • روی وطیفه و مسئولیت او در جمع آوری اسباب بازی ها تاکید و برای رفتارش او را تحسین کنید.
  • وقتی تقاضای کمک از فرزند خود دارید روی درخواست خود بمانید و در جمع آوری اسباب بازی ها اصرار کنید حتی اگر فرزندتان تقاضا را رد کند. شاید فکر کنید جمع آوری کردن اسباب بازی ها  و منظم نمودن اتاق به تنهایی برایتان آسانتر باشد تا در خواست مشارکت از فرزندتان در انجام این وظیفه و یا شاید هم این احتمال را بدهید که اصرار روی درخواست تان هدر دادن وقت است و ممکن است باعث شود بار دیگر که زمان جمع آوری اسباب بازی ها می رسد او غیب شود. اما صبور باشید و به خود یادآوری کنید زمان زیادی لازم است تا فرزندتان یاد بگیرد وظایفش را بدون اعتراض انجام دهد.
  • حتی کودکان کم سن تر هم می توانند در نظم دادن اتاقشان سهمی داشته باشند. و این به یادگیری و تقویت احساس مسئولیت آنها کمک می شود. از زمانی که فرزند شما شروع به راه رفتن می کند در درخواست کمک و برای درخواست مشارکت از او تردید نکنید.

مرتب کردن را بازی کنید

مجددا تاکید می کنیم  اگر به نظرمی آید مشارکت دادن کودکان در جمع آوری اسباب بازی ها و مرتب کردن وسایل، هدر دادن وقت و فعالیتی کسالت آور است. تدبیر به خرج دهید و نظم دادن را تبدیل به بازی کنید یا وظیفه را تبدیل کنید به فعالیتی برای بازی کردن در کنار هم. به این ترتیب کودک جمع آوری اسباب بازی ها و وسایل را به عنوان فعالیتی مشترک برای با هم بودن می بیند نه یک وظیفه کسالت بار.

مطلب پیشنهادی: چگونه به فرزندمان عذرخواهی کردن یاد دهیم؟!

این هم چند ایده برای سرگرم کننده کردن جمع آوری وسایل:

  • کودکان خیال کردن را دوست دارند، به آنها بگویید:” مثلا شب شده بریم اسباب بازی هاتو بخوابونیم.” پس از او بخواهید عروسک ها را در جای خود و کامیون ها و اتومبیل ها را در پارکینگ بخواباند چون اینطوری اسباب بازی ها خواب خوبی خواهند داشت.
  • عروسک مورد علاقه فرزندتان یا دوست خیالی او می تواند گاهی به کمک بیاید. چون دوست خیالی او جای اسباب بازی ها را نمی داند فرزندتان به او نشان می دهد هر کدام کجا باید قرار گیرند.
  • “جادو” هم می تواند مفید باشد. به فرزند خود بگویید:” می خوای یه جادو کنیم؟ من چشمامو می بندم و تا 10 می شمرم و چون تو جادوگری می دونم می تونی همه عروسک ها رو از اینجا غیب کنی و بذاری تو کمد، امتحان کنیم؟” بعد به کندی تا 10 بشمرید و بعد او را به خاطر جادوگری اش تشویق کنید.
  • مسابقه برگزار کنید. مثلا از او بپرسید: “فکر می کنی چقدر طول بکشه تا اسباب بازی ها رو جمع کنیم؟”
  • انگیزه فرزندتان بیشتر می شود اگر زمانی او را به جمع آوری اسباب بازی ها دعوت کنید که می تواند بلافاصله فعالیتی که دوست دارد را انجام دهد. مثلا بگویید:” وقتی اسباب بازی هاتو جمع کردی می تونیم بریم گردش یا برات یه داستان میگم یا با هم برنامه مورد علاقه ات در تلویزیون را می بینیم و… .”

وقتی اتاق مرتب شد می توانید به او بگویید که شبیه مغازه اسباب بازی فروشی شده که همه چیز سرجاشون قرار داره و میشه به راحتی هر چیزی که میخواد رو پیدا کنه. تشویق فرزندتان برای حفظ عادت خوب  نظم دادن به اسباب بازی ها و مرتب کردن اتاقش توانایی سازماندهی او را تقویت می کند که در مهد کودک و در آینده مدرسه به او کمک زیادی می کند.

شما چگونه فرزند خود را به جمع کردن اسباب بازی و پذیرش مسئولست تشویق می کنید؟ تجربه و دیدگاه خود را با ما از طریق بخش نظرات در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید:تجربه و دیدگاه خود را با ما از طریق بخش نظرات در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید:

منبع : naitreetgrandir.com

 

لیلا خیابانی

Recent Posts

رشد ذهنی کودک: این رشد مهم را بشناسید

رشد ذهنی جنبه مهمی از رشد است که توانایی‌های ذهنی مختلف را تحت تأثیر قرار…

3 سال ago

بازی شناختی: اهمیت و تاثیر آن بر یادگیری کودکان

بازی شناختی انواعی از بازی‌ها است که با توجه به ویژگی‌ها وخصوصیاتی که دارند، بسیار…

3 سال ago

تب کودک: 10 علت رایج و راه‌های درمان آن

تب کودک یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در سنین کودکی و خردسالی است. اگر شما هم…

3 سال ago

جیغ زدن کودک: دلایل و 6 راهکار برای والدین

دانستن علت جیغ زدن کودک یکی از دغدغه‌های اساسی والدین است، زیرا با دانستن علت…

3 سال ago

پرخاشگری کودکان: با 5 دلیل اصلی آشنا شوید

پرخاشگری کودک یکی از اختلالات رفتاری شایع در جامعه است. به عنوان یک دانشجوی روانشناسی…

3 سال ago

انتخاب مهد کودک: 7 گام برای انتخاب بهترین

انتخاب مهد کودک مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین امروزی است. مادر باربد نیز در…

3 سال ago