دسته‌بندی نشده

دفتر خاطرات نوروزی برای کودکان

همه کودکان حرف هایی برای گفتن دارند و چیزهایی برای تعریف کردن بخصوص زمانی که در وقایعی شرکت می کنند که از اتفاقات  روزمره خارج است مثل تعطیلات یا مسافرت. همیشه همه چیز اسباب بازی و بازی نیست. به آنها پیشنهاد دهید آنچه را می خواهند، تعریف کنند .

 با سلیقه فرزند خود یه دفتر نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ، نه خیلی پر برگ و نه خیلی کم برگ تهیه کنید. لازم نیست دفتر تجملی باشد حتی بهتر است تا آنجا که امکان دارد مدل ساده انتخاب کنید تا فرزندتان خودش آن را زرق و برق دهد. این می شود دفتر خاطرات یا سفرنامه یا دفتر یادداشت یا … .. برای فرزند خود توضیح دهید که می خواهید با هم یک دفتر درست کنید که خاطرات تعطیلات نوروز را هر طور که می تواند در آن ثبت کند مثل جاهایی که خواهد رفت، افرادی که ملاقات خواهد کرد یا کارهایی که انجام خواهد داد و قرار است شما فقط راهنمای او باشید نه نویسنده یا ثبت کننده خاطرات.

  • نامی برای دفتر انتخاب کنید و با سلیقه فرزندتان روی آن را تزیین کنید.
  • هر صفحه از دفتر را به موضوعی اختصاص دهید، می توانید از آداب و رسوم مخصوص نوروز شروع کنید : خانه تکانی، خرید عید، خرید لباسها و کفش های نو، مراسم چهارشنبه سوری، سبزی پلو آخر سال چیدن سفره هفت سین، دید و بازدید ها، سفرها، گردش ها، سیاحت ها، سوغاتی ها، دیدارها، یادگاری ها…. و سیزده بدر و هر موضوع دیگری که فرزندتان بخواهد یا شما پیشنهاد می کنید و او می پذیرد.
  • شروع زمان وقایع مهم نیست از هر زمانی که می خواهد باشد چه قبل و چه بعد از سال تحویل.
  • عنوان هر موضوع را در سطر اول هر صفحه ثبت کنید. از آنجا که فرزند شما هنوز در خواندن و نوشتن مهارت کسب نکرده، می تواند آن را نقاشی کند یا تصویری که معرف موضوع است یا هر چیز دیگری را به جای عنوان بچسباند.
  • از او بخواهید در هر صفحه  از هر چیزی که می خواهد در مورد موضوع تعریف کند، نشانه ای بگذارد مثل عکس، کارت پستال، نقاشی، یک شی یا ……

یادتان باشد هدف از این کار اول از همه لذت بردن کودکان از انجام آن است پس او را تحت هیچ فشاری قرار ندهید، از اعمال نظر خودداری کنید و فقط پیشنهاد بدهید. اگر خواستید خودتان دفتر خاطرات دیگری درست کنید اما این یکی برای فرزند شماست نه شما! کاری کنید خاطره خوبی از این فعالیت برای  فرزندتان بماند و سال دیگر هم مایل باشد آن را انجام دهد تا در آینده یادگاری از جای پاهای خود در کودکی داشته باشد. دنیا را چه دیدی،  شاید هم از این طریق راهی برای بیان خود پیدا کند.

لیلا خیابانی

Recent Posts

رشد ذهنی کودک: این رشد مهم را بشناسید

رشد ذهنی جنبه مهمی از رشد است که توانایی‌های ذهنی مختلف را تحت تأثیر قرار…

3 سال ago

بازی شناختی: اهمیت و تاثیر آن بر یادگیری کودکان

بازی شناختی انواعی از بازی‌ها است که با توجه به ویژگی‌ها وخصوصیاتی که دارند، بسیار…

3 سال ago

تب کودک: 10 علت رایج و راه‌های درمان آن

تب کودک یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در سنین کودکی و خردسالی است. اگر شما هم…

3 سال ago

جیغ زدن کودک: دلایل و 6 راهکار برای والدین

دانستن علت جیغ زدن کودک یکی از دغدغه‌های اساسی والدین است، زیرا با دانستن علت…

3 سال ago

پرخاشگری کودکان: با 5 دلیل اصلی آشنا شوید

پرخاشگری کودک یکی از اختلالات رفتاری شایع در جامعه است. به عنوان یک دانشجوی روانشناسی…

3 سال ago

انتخاب مهد کودک: 7 گام برای انتخاب بهترین

انتخاب مهد کودک مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین امروزی است. مادر باربد نیز در…

3 سال ago