هوش عملی چیست؟
بعد از هفت سالگی کودک قادر به همکاری با دیگران است زیرا هم می تواند نظرات خودش را از نظرات دیگران تفکیک کند و هم با نظرات آنها هماهنگ شود. به این ترتیب مباحثه امکانپذیر و خود محوری ناپدید می شود. در این سن به جای رفتارهای نامنسجم، او آماده اندیشیدن می شود قبل از عمل فکر می کند و شروع به کسب مهارت نه چندان آسان فکر کردن می کند. لازم است بدانیم این دوره در رشد کودکان نقش اساسی دارد زیرا توانایی همکاری کردن که در این سنین بدست می آید بیشترین اهمیت را در رشد هوش و عواطف آنها دارد.
هوش انتزاعی چیست؟
درک روابط اجزا و پدیده ها با این نوع هوش ارتباط دارد و توان درک نظریه ها و ریاضیات مربوط به این نوع هوش می شود. هوش انتزاعی در نوجوانی شکوفا می شود و یکی از عوامل مهمی است که دوران کودکی را از نوجوانی جدا می کند. بدین معنی که نوع تفکر ما در دوران کودکی عینی است یعنی همه چیز را بر اساس ظاهر می سنجیم و از وجود عمق یا جنبه های دیگر غیر از ظاهر خبر نداریم. اما در نوجوانی قادر هستیم به پدیده ها ، اشیا و وقایع عمیق تر نگاه کنیم تفکر انتزاعی همان چیزی است که ما را به تفکر منطقی، هنری یا علمی هدایت می کند.
بازی نیز یکی از روش های شکل دادن به هوش و ابزاری برای کمک به کودکان است تا دانسته ها و شناخت هایشان را در زمینه های متفاوت بکار گیرند.
مطلب مرتبط : بازی های ساخت و ساز چگونه به فرزندانمان کمک می کنند؟
چه اسباب بازی هایی برای هوش عملی و هوش انتزاعی مناسب است؟
- اسباب بازی های ساختنی و لگو
- پازل های کودکان
- فیگور، ادمک و مدل
- اسباب بازی های علمی و آموزشی
- بازی های اجتماعی : بازی با کارت های مختلف، بازی های حافظه، بازی هایی در زمینه اطلاعات عمومی
شما چه بازی هایی برای تقویت هوش انتزاعی و عملی فرزندان خود پیشنهاد می کنید؟ تجربه و پیشنهاد خود را از طریق بخش نظرات در پایین همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید: