بچه ها از سن خیلی کم درباره مسائل جنسی کنجکاو هستند. زمانیکه آنها از ما پرسشهای جنسی میپرسند، به احتمال زیاد به این معنی است که تا اندازه زیادی در آن مورد اطلاع دارند بنابراین باید حواسمان باشد که جواب اشتباه به آنها ندهیم…
البته نباید همه حقیقت را با جزییات برایشان گفت ولی نباید هم به آنها دروغ بگوییم. مثلا در مورد کودکان خیلی سن پایین گفتن اینکه ما از خدا میخواهیم به ما یک بچه بدهد، خیلی بهتر از این است که بگوییم پدر و مادر با نفس کشیدن در کنار هم بچهدار میشوند. هیچوقت فرزندتان را به دلیل کنجکاویاش تحقیر نکنید.
شروع آموزش جنسی هیچ سن خاصی ندارد. هر زمانی که فرزندتان کنجکاوی نشان داد، باید برایش توضیح بدهید؛ البته به اندازه فهم و ظرفیت پذیرش او تا حدی که حس کنجکاویاش ارضا شود. به یاد داشته باشید اگر پرسشهای جنسی او را پاسخ ندهید، ممکن است سوالهایش را از افراد دیگری بپرسد که لزوما قابلاعتماد نیستند.
هم پدر و هم مادر میتوانند به پسرهایشان آموزش جنسی بدهند ولی بهتر است مادر وظیفه آموزش به دخترش را بر عهده بگیرد. وقتی میخواهید به فرزندتان آموزش جنسی بدهید، خیلی عادی و بدون اضطراب صحبت کنید. بهترین زمان را که احساس میکنید فرزندتان آموزشپذیری بیشتری دارد، برای این کار انتخاب کنید. پیش از آنکه با او صحبت کنید، پیش خود مرور کنید که در مورد چه چیزهایی میخواهید صحبت کنید. بهترین کلمات را که برای فرزندتان قابلفهم باشد، انتخاب کنید. حتی میتوانید جلوی آینه تمرین کنید.
مطلب پیشنهادی: چه کسی مسئول آموزش مسائل جنسی به کودک است؟!
بهتر است با پدر و مادرهایی که فرزند همسن شما دارند، مشورت کنید. ممکن است بهدلیل تجربه مشترک راهکارهای مفیدی به شما بدهند. تجربه دیگران گاهی در انتخاب کلمات مناسب و قابلفهم هم بسیار سودمند است.
اگر ضمن صحبت با فرزندتان به جایی رسیدید که احساس کردید بلد نیستید چه توضیح مناسبی به سوالش بدهید، هیچ اشکالی ندارد. از او بخواهید که این سوال را از یک فرد آگاهتر بپرسد (مانند پزشک خانوادگی یا مشاور مدرسه). نشان دهید که آمادگی و ظرفیت ارتباط دوستانه با او را دارید و با دقت به حرفها و نگرانیهایش گوش میدهید.
اگر میبینید پسر یا دخترتان از سوال پرسیدن خجالت میکشد، خودتان آغازگر صحبت باشید. همیشه مطمئن شوید درجه کنجکاوی فرزندتان چقدر است. هیچ وقت در مورد چیزهایی که کنجکاوی نشان نمیدهد به او اطلاعات ندهید چون ممکن است برایش تاثیر آسیبرسان داشته باشد. گاهی ضمن توضیح دادن از او در مورد تمایلش به ادامه صحبت سوال کنید. اگر تمایل نشان نمیدهد آموزش را به زمانی دیگر موکول کنید.
در مورد تغییرات بدنی پسرتان در زمان بلوغ توضیح بدهید. نکته مهم این است که فقط در مورد خطرها و بدیهای رابطه جنسی توضیح ندهید، چون فرزندتان باید یاد بگیرد که رابطه جنسی، بخشی از زندگی و یک رابطه خوب و مفید است هرچند روابط نامشروع می?تواند عواقبی مانند ابتلا به بیماریهای مقاربتی یا حاملگی ناخواسته داشته باشد. یک پسر یا دختر نوجوان باید بداند که لازم است این رابطه را تا زمانی که از نظر احساسی و شناختی به پختگی لازم برای ازدواج نرسیده به تعویق بیندازد.
فرزند شما تا به حال چه سوالات جنسی از شما پرسیده است؟ چه پاسخی به او دادید؟ تجربه و دیدگاه خود را با ما از طریق بخش نظرات در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید:
منبع: : www.hidoctor.ir
رشد ذهنی جنبه مهمی از رشد است که تواناییهای ذهنی مختلف را تحت تأثیر قرار…
بازی شناختی انواعی از بازیها است که با توجه به ویژگیها وخصوصیاتی که دارند، بسیار…
تب کودک یکی از رایجترین بیماریها در سنین کودکی و خردسالی است. اگر شما هم…
دانستن علت جیغ زدن کودک یکی از دغدغههای اساسی والدین است، زیرا با دانستن علت…
پرخاشگری کودک یکی از اختلالات رفتاری شایع در جامعه است. به عنوان یک دانشجوی روانشناسی…
انتخاب مهد کودک مناسب یکی از دغدغههای اصلی والدین امروزی است. مادر باربد نیز در…