قبل از 5 سالگی، بازی های مربوط به هوشیاری به کودک اجازه می دهد به وجود بدنش پی ببرد و چابک شود. از 6 تا 8 سالگی، فعالیت های ورزشی مهارتهای جهت یابی در فضا (مثل رفتن به سمت چپ، راست، کنار، …) و هماهنگی های بدن را بهتر می سازد. بعد از 8 سالگی، روی تکنیک های ورزشی و حرکات دقیق تمرکز می شود. در همه سنین، ورزش کردن مانع اضافه وزن بدن می شود و به افزایش اعتماد به نفس ، تلاش کردن و اجتماعی شدن کمک می کند.
قبل از خواندن مقاله در نظر داشته باشیدمی توانید از گروه بازی های ورزشی فرفرک هم برای پیدا کردن مناسب ترین اسباب بازی های ورزشی بازدید فرمایید.
انتخاب با فرزند شماست
انتخاب فعالیت ورزشی به عهده فرزند شماست و تنها قانون از جانب شما این است که تا پایان دوره ثبت نام باید فعالیتی که انتخاب کرده را ادامه دهد. همه کودکان با دوران بی انگیزگی رو به رو می شوند اما وظیفه والدین است که آنها را با مسئولیت پذیری آشنا کنند و تعهداتشان را یاد آوری کنند وگرنه فرزندتان عادت می کند با برخورد با اولین مانع تسلیم شود و در عوض به او امکان تعویض و انتخاب فعالیت دیگر بعد از پایان زمان ثبت نام را دهید .
بعضی از ورزش ها مثل ژیمناستیک یا دومیدانی گاهی کمی بیشتر از ورزش های دیگر رقابتی می شوند که در این سن قبل از هر چیز کودکان نیاز دارند اجتماعی شوند و کار تیمی انجام دادن را یاد بگیرند بعدها در سنین نونهالی می توانند میل به مقایسه کردن خود با دیگری را تجربه کنند.
مطلب پیشنهادی: در مقابل تحرک و جنب و جوش کودکان مقاومت نکنید!
فرزندتان با ورزش کردن چه چیزی کسب می کنند؟
هر ورزش امتیازات خاص خودش را دارد و موجب تقویت برخی از مهارت های کودکان می شود. ورزش های گروهی (فوتبال، هندبال، بسکتبال، والیبال) جابجایی در محیط را یاد می دهد، کودک مهارت عمل و بازتاب عمل و تبادل با دیگران را کسب می کند. بازی با راکت ( تنیس، بدمینتون، پینگ پنگ) دقت در حرکت را می آموزد، رقص و انواع اسکیت امکان کشف تعادل بدن را می دهد. شنا، تعادل و تبادل شباهت ها با حیوانات را میسر می سازد و ورزش های آبی (انواع تخته ها و قایق های بادبانی ، موج سواری، شنا …) مهار عناصر خارجی (آب، باد) و اعتماد به نفس را تقویت می کند.
ورزش کودکان با عارضه های آسم، دیابت یا چاقی
کودکی که عارضه آسم دارد با کنترل و تحت درمان مناسب می تواند ورزش کند . فعالیت فیزیکی به کودکانی که عارضه دیابت دارند نیز پیشنهاد می شود زیرا به تنظیم میزان قند در خون کمک می کند و بالاخره تمرینات فیزیکی برای کودکانی که اضافه وزن دارند ضروری است تا به آنها اعتماد به نفس دهد. در فعالیت های ورزشی ابتدا می توان نقش داور را به آنها محول کرد.
توجه : توصیه هایی که در این مقاله در مورد فعالیت های ورزشی کودکان دارای عوارض آسم، دیابت و چاقی شده فقط جنبه پیشنهاد دارد و بهتر است قبل از هر تصمیمی با پزشک فرزندتان مشورت کنید تا بتوانید تصمیم مناسب بگیرید.
همچنین