کودکان خوشحال

نقش خانواده در زندگی کودکان خوشحال (به بهانه روز خانواده)

در دنیای پر از تنش و بی ثبات امروزی بیشتر از هر زمان دیگری مهم است که خانواده ی خود را مرکز توجه و اولویت اول زندگی قرار دهیم و از نقش خود به عنوان پدر و مادر آگاه باشیم. برای آن که خانواده سالم داشته باشیم باید اول از همه به ایجاد یا اصلاح رابطه سالم زناشویی بپردازیم. در خانواده ای که همسران یکدیگر را از نظر عاطفی درک و حمایت می کنند و تفاوت های بین خود را با روی باز و بدون حس برتری می پذیرند، عدالت و انصاف را با توجه به نیازهای یکدیگر رعایت می کنند و حس همدردی و همدلی حرفی برای گفتن دارد مسلما  فضای مستعد برای پرورش و رشد فرزندان سالم و صالح ایجاد می شود و ارتباط والدین با کودکان غنی تر و پویا تر خواهد بود.

کودک من کیست

کودک من کیست: اهمیت وقت گذارانی با او

با آنکه تعریف کودک در دوره های مختلف و جوامع بر اساس عقاید و ایدئولوژی های گوناگون و تغییر کرده و اصلاح شده اما یک چیز در همه ی تعاریف مشترک است و آن این که تعریف کودکی بیشتر بر مبنای کارکرد آن است تا سن. یعنی کودک فقط از نقطه نظر سن، کودک نیست بلکه حالات روانی و رفتاری او نیز ویژگی های خاص دارد که وجود آنها برای رسیدن به بلوغ و بزرگسالی ضرورت دارد و بدون آنها کودک خطاب نمی شود

کتک زدن بچه ها

چرا کودکم با من برخورد فیزیکی می کند

به عنوان پدر و مادر وقتی فرزندمان هنگام عصبانیت با ما برخورد فیزیکی می کند و ما را می زند، احساس بی ثباتی و سرخوردگی می کنیم و از خودمان می پرسیم چرا با وجود همه ی مراقبت در تربیت، او باز چنین رفتاری می کند. مهم است که بدانیم هنگامی که فرزندمان نسبت به محدودیتی که برایش قایل شده ایم عکس العمل پرخاشگرانه نشان می دهد چگونه عمل کنیم.

با بچه پر جنب و جوش چکار کنیم

آیا پر جنب و جوش بودن کودک یک امتیاز است؟!

فعالیت فیزیکی می تواند به کودکان در رفع استرس و فشارهای ذهنی و احساسی کمک کند. وقتی کودکی را از  جنب و جوش که نیاز اساسی اوست منع می کنیم، رفتارهای ناسازگار او بیشتر می شود. مثل نق زدن ها، حرکات بی هدف فیزیکی، ورجه وورجه کردن های بیش از حد و مزاحم، ضعف در توجه و تمرکز، نافرمانی و بی توجهی به خواسته های والدین و … اما هنگامی که کودک به اندازه ی کافی جنب و جوش داشته باشد و بتواند انرژی خود را تخلیه کند، همه چیز برعکس می شود، حالا او آرام تر، سازگار تر و خوش اخلاق تر می  شود و حتی خوابی سریع تر و آرامتر خواهد داشت.

کودک با اختلالات رفتاری لجبازی

وقتی بچه روی اعصاب می‌رود چه کار کنیم؟

گاهی پیش می‌آید که به دلایل مختلف از دست فرزندتان عصبانی می‌شوید و نمی‌توانید رفتارهای آزاردهنده او را تحمل کنید. اینجاست که احتمال دارد از کوره در بروید و عکس العملی نشان دهید که بعدا از آن پشیمان شوید زیرا نه تنها رفتار کودک تغییر نکرده بلکه هم به خود لطمه عاطفی زده اید و هم به فرزندتان. یادمان نرود که هر رفتار کودک دلیلی دارد اما ممکن است خودش هم از دلیل واقعی آن آگاه نباشد ، بهتر است قبل از هر عکس العملی سعی کنیم هم کودک و هم خودمان از چیزی که موجب بروز رفتار به قول معروف رو اعصاب فرزندمان شده شده آگاه شویم.