همه می دانیم قبل از ورود به محیط های آموزشی و زندگی اجتماعی، اولین کلاس درس خانواده است و کودکان با آموخته های خود از والدین و محیط زندگی، وارد مهد کودک، پیش دبستان یا دبستان می شوند. از همین رو آنها باید آموزش و آمادگی مواجه شدن با قوانین و روابط متفاوت را داشته باشند.
اگر می خواهید فرزندتان بهره کافی از محیط آموزشی که در آن قرار می گیرد را ببرد، بهتر است اول آمادگی خود و سپس فرزندتان را بسنجید تا بی گدار به آب نزنید. در اینجا به 5 مورد اشاره شده که می تواند نشانه ها و شرایط لازم برای ورود به محیط آموزشی باشد که با در نظر گرفتن آنها می توانید به فرزند خود توانایی سازگاری، فعالیت و هماهنگی را اهدا کنید تا احساس خوبی هم به خود، هم به مهد کودک و هم به روابطش با دیگران داشته باشید. موفق باشید.
مطالب مرتبط : قرار است کودک خود را به مهد بفرستید؟
1- تمیزی و بهداشت
بهتر است برای آموزش تمیز بودن و آموزش استفاده از توالت، منتظر آخرین تابستان که فرزندتان برای ورود به مهد کودک آماده می شود نمانید. زیرا با توجه به تفاوت میان کودکان و نیاز آنها به زمان کافی، ممکن است یادگیری تمیز بودن زمان زیادی طول بکشد (حداقل سه ماه کامل). برای آموزش استفاده از توالت می توانید مطلب آمادگی کودکان برای استفاده از لگن به جای پوشک را بخوانید.
2- جدایی
اگر فرزندتان عادت به دوری از شما دارد و قبلا فرد دیگری نیز از او نگهداری می کرده، رفتن به مهد کودک آسان تر می شود. البته همچنان نیاز هست که روز اول او را همراهی کنید و حداقل نصف روز را در مهد بمانید. گاهی با مشاهده نگرانی یا اضطراب مادر برای ترک فرزند، کودک نیز دچار نگرانی می شود و شروع به گریه کردن می کند پس بهتر است به درستی خود را قانع کنید که بلاخره دیر یا زود فرزندتان باید بزرگ شود و اضطراب خود را به او انتقال ندهید.
3- استقلال
با رعایت بعضی چیزهای ساده اما مهم به فرزند خود اجازه دهید بتواند در مهد فعالیت هایش را مستقل انجام دهد. مثلا کفش های بدون بند و چسب دار و شلوارهای کمر کشی به تن او کنید و از پوشاندن شلوار و کفشهای بند دار خودداری کنید تا خودش بتواند لباس هایش را تعویض کند.
4- اجتماعی بودن
اگر فرزند شما دارای خواهر یا برادر است یا به شکلی در گروه و همراه کودکان دیگر نگه داری می شده است، می تواند روابطش با کودکان دیگر را آسان تر مدیریت کند زیرا برای کودکانی که تجربه زیادی در رابطه با زندگی جمعی ندارند، هماهنگی و سازگاری با کودکان دیگر سخت تر است. در این سنین معمولا کودکان هنوز یاد نگرفته اند با یکدیگر به نرمی رفتار کنند به همین دلیل گاهی باید بلد باشند از خود دفاع کنند پس توجه داشته باشید فرزندتان باید به اندازه کافی بلد باشد حرف بزند تا بتواند حرف خود را به دیگران بفهماند. همچنین قبل از ورود به مهد کودک، حتما فرزند خود را در خانه های بازی یا کودکان همسایه و فامیل در معرض معاشرت قرار دهید.
5- کنترل هیجانات
اگر هدف شما از فرستادن فرزندتان به مهد کودک تقویت یادگیری ها و آشنایی با زندگی و مهارت های اجتماعی است بهتر است مطمئن شوید برای یادگیری در محیط آموزشی، آماده است. مثلا او باید بتواند بپذیرد دوران مخالفت کردن گذشته و باید خود را با چیزی که از او انتظار می رود هماهنگ سازد، بتواند هیجاناتش را کنترل کند (لوس کردن و هیاهو در مهد جایی ندارد) و به قوانین ادب و نزاکت احترام بگذارد (مثلا از کودکان خواسته می شود به مربی خود احترام بگذارند، اسباب بازی ها را سر جای خود برگردانند و…). پیشنهاد می کنیم مطلب در مورد هیجانات فرزند خود چه می دانید را حتما برای شناخت بیشار هیجنات فرزندان بخوانید.
منبع : www.bebevallee.com