بازی درمانی یکی از روشهای درمانی کاربردی برای اطفال شناخته شده است. دنیای کودکان با دنیای بزرگسالان متفاوت است و چیزی که کودکان از دنیای اطراف خود درک میکنند، بسیار متفاوتتر از درک والدین و اطرافیان بزرگسال آنها است، این تفاوت گاها باعث بروز مشکلاتی میشود. راه درمان مشکلات روحی و روانی ایجاد شده برای کودکان نیز متفاوتتر از روش درمانی بزرگسالان است. تا حال با فرزند خود عروسک بازی یا ماشین بازی کردهاید؟ آیا متوجه تاثیر اتفاقات روزمره بر نحوه بازی فرزند خود شدهاید؟ زمانی که شما اخیرا جشن تولدی را پشت سر گذاشته باشید، در هنگام بازی حتما تولد نمادینی برای یکی از عروسکها برگزار خواهد شد. گاهی اوقات به دلیل اختلافات خانوادگی و دعوا و مشاجره، بازیهای فرزندتان هم پرمشاجره خواهد بود.
این موارد نشان دهنده انتقال مستقیم حس درونی کودکان در هنگام بازی است و روانشناسان از این راه برای درمان مشکلات روحی کودکان استفاده میکنند. در ادامه درباره این نوع روش درمانی، اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار میدهیم.
همان طور که گفته شد در بازی درمانی کودک خود واقعیش را به نمایش میگذارد و تمام موضوعاتی که توانستهاند به روح او نفوذ کنند را بروز میدهد. از این رو درمانگران با ایجاد موقعیتهای بازی مختلف، به کودک کمک میکنند تا با این روش مشکلات درونیاش را بازگو کند و درمانگر با توجه به آنها درمان را ادامه دهد.
بازی درمانی مشکلات بسیار زیادی را میتواند رفع کند که در ادامه مهمترین آنها را ذکر میکنیم.
حتی در برخی از موارد خاص مانند هنگام بستری شدن در بیمارستان، در زمان رخ دادن بلایای طبیعی، آزارهای جسمی و جنسی و خشونتهای خانگی از این روش استفاده میشود.
درمانگر با توجه به عوامل بسیاری مانند سن، جنسیت، فرهنگ خانواده، روحیات کودک و غیره از بازیهای متعددی در طول درمان بهره میبرد که در ادامه برخی از این موارد توضیح داده میشود.
در بازی درمانی نیاز به خرید عروسک و کلی اسباب بازی دیگر وجود دارد؛ زیرا هر کودکی با توجه به روحیات خود با بعضی از آنها ارتباط برقرار میکند. در زیر برخی از اسباب بازیهای کاربردی بازی درمانی را ذکر میکنیم.
درمانگران از دو روش برای درمان اطفال استفاده میکنند که در ادامه به توضیح هریک خواهیم پرداخت:
بر اساس تحقیقات انجام شده، 71% از نتایج بازی درمانی مثبت و رضایت بخش بوده است. این تغییرات مثبت میتواند یکی از موارد زیر باشد:
بازی درمانی یکی از روشهای درمانی است که بیشتر برای کودکان استفاده میشود؛ در این روش با بازیها و سرگرمیها، درمانگران حس درونی و افکار کودک را دانسته و به درمان آن میپردازند. بازی درمانی یکی از روشهایی است که به مصرف دارو نیاز ندارد؛ بنابراین شما میتوانید با مشورت از پزشک متخصص اطفال یا روانشناسان خبره بازی درمانی را به عنوان روش درمانی کودک خود برگزینید. آیا شما یا اطرافیانتان با بازی درمانی آشنا هستید؟ آیا از این روش استفاده کرده و نتیجه گرفتهاید؟ تجربیات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
رشد ذهنی جنبه مهمی از رشد است که تواناییهای ذهنی مختلف را تحت تأثیر قرار…
بازی شناختی انواعی از بازیها است که با توجه به ویژگیها وخصوصیاتی که دارند، بسیار…
تب کودک یکی از رایجترین بیماریها در سنین کودکی و خردسالی است. اگر شما هم…
دانستن علت جیغ زدن کودک یکی از دغدغههای اساسی والدین است، زیرا با دانستن علت…
پرخاشگری کودک یکی از اختلالات رفتاری شایع در جامعه است. به عنوان یک دانشجوی روانشناسی…
انتخاب مهد کودک مناسب یکی از دغدغههای اصلی والدین امروزی است. مادر باربد نیز در…
View Comments
من درباره انواع بازی درمانی زیاد مطالعه کردم. فکر می کنم در مورد بعضی از کودکان مخصوصا کودکان بیش فعال کار نخواهد کرد