اختلالات رفتاری

8 راه برای کمک به کودک عصبانی

برایتان پیش آمده که شاهد تغییر خلق و خوی فرزندتان در یک روز از عصبانیت شدید به نوازش باشید. حتما متوجه شده اید کمترین سرخوردگی فرزندتان می تواند تبدیل به صحنه های بزرگی شود که به سختی می دانید چگونه با آن برخورد کنید. در این موقعیت ها می توانید فرزندتان را با فریادی قوی تر از فریاد او آرام کنید اما با این کار مشکل حل نمی شود پس بهتر است به او کمک کنید تا هیجاناتش را مدیریت کند.

کودکی که قادر است هیجانات خود را کنترل کند ، می تواند در زندگی با موقعیت های متفاوت بهتر کنار بیاید، دوستان بیشتری بیابد و در نهایت خوشحال تر باشد.

همه هیجانات معتبر هستند

هیجان خوب و بد وجود ندارد. کودکان هر روز تعداد زیادی هیجان را تجربه می کنند از آرام ترین تا شدید ترین. به فرزند خود کمک کنید تغییرات هیجانی خود را بفهمد، نام آنها را یاد بگیرد و وقتی دچار هیجان می شود چیزی که در بدن خود احساس می کند را توضیح دهد. مثلا اغلب پیش می آید هنگام عصبانیت احساس می کنیم بدن می جوشد، دلمان می خواهد فریاد بزنیم و هر چیزی اطرافمان هست را بشکنیم و ….

 برخی از کودکان برای آنکه توجه والدین را جلب کنند به شدت عصبانی می شوند، برای آنها این رفتار روشی است تا خود را مطرح کنند حتی اگر به تنبیه ختم شود. در این حالت باید دلیل آن را متوجه شوید و به فرزند خود اطمینان دهید او را دوست دارید و لازم نیست با این کار توجه شما را جلب کند.

برای مدیریت هیجانات، کودکان به رفتار والدین هنگام عصبانیت یا استرس نگاه می کنند. به فرزند خود نشان دهید گاهی به زمان نیاز دارید تا فکر کنید یا از این حالت خارج شوید. مطمئن باشید با انتخاب رفتار سالم و مناسب برای مدیریت عصبانیت، نیمی از راه را رفته اید.

احساسات خودتان را با او تقسیم کنید

برای کودکان جالب است بدانند پدر و مادرشان در موقعیت های متفاوت چه احساسی دارند و چگونه رفتار می کنند. شما می توانید از این کنجکاوی استفاده کنید و با او درباره احساسات و عکس العمل های خودش صحبت کنید. برای مدیریت احساساتش، فرزندتان نیاز دارد جعبه ای از راه حل داشته باشد که بتواند از آنها برای موقعیت های مختلف استفاده کند، موقعیت هایی که حتما در طی روز با چند تا از آنها رو به رو می شود. شاید آموختن مدیریت احساسات به کودکان در نگاه اول کار سختی به نظر آید اما با کمک زمان و با استقامت می توانید به فرزند خود امتیاز بزرگی اهدا کنید تا در زندگی موفق و مهمتر از آن خوشحال باشد.

مطلب پیشنهادی: با کودکی که عصبانی می شود، می زند و یا گاز می گیرد، چگونه رفتار کنیم؟

چگونه کودک عصبانی را آرام کنید

به عنوان پدر و مادر کار شما نه تنها پیدا کردن راه برای آرام کردن فرزندتان است بلکه باید به آنها یاد دهید چگونه در موقعیت های مختلف و در همه جا بتوانند خود را آرام کنند.

همه کودکان به سختی می توانند هیجانات خود را مدیریت کنند که برای  برخی مشکل تر از دیگری است. برای آنهایی که نیاز به کمک بیشتری دارند چند روش توصیه می کنیم تا هم با همراهی شما و هم به تنهایی بتوانند در هر موقعیتی خود را آرام کنند :

  • شمردن تا 5: شمردن راه خوبی برای این است که به فرزند خود یاد دهید قبل از آنکه تسلیم عصبانیت شود بایستد و فکر کند.
  • نفس عمیق کشیدن: نفس عمیق کشیدن تکنیک بسیار خوبی برای آرام شدن است. یک یا دو نفس عمیق می تواند به کودک کمک کند تا به سرعت بدن خود را آرام کند.
  • نفس کشیدن درون دست ها: با مستقیم نفس کشیدن درون دست ها و نه در هوا، کودکان عکس العمل بدن خود را دریافت می کنند و می توانند قدرت نفس خود را حس کنند.
  • دستها در جیب: این کار راهی برای فشار دادن عمیق دستها و کاهش فشار فیزیکی است. جایگزین دیگر نشستن روی دستها یا محکم گرفتن آنهاست.
  • فهمیدن نشانه های عصبانیت قبل از بروز آن: بسیار مهم است که کودکان به تدریج متوجه شوند وقتی عصبی می شوند چه اتفاقی در بدن شان میفتد مثلا صورتشان شبیه چی می شود یا آیا فشاری در نقطه ای از بدن احساس می کنند؟
  • بستن مچ ها و رها کردن دست ها: بستن مچ ها و رها کردن آنها راه خوبی برای کاهش فشاری است که در بدن ایجاد می شود. اغلب کودکان متوجه نیستند با انقباض عضلات خود وقتی عصبی هستند تا چه حد در بدن خود فشار انباشته می کنند.
  • تحلیل بدن: کودک باید از سر خود شروع و به پایین بدن حرکت کند و  مناطقی که تحت فشار هستند را بیابید و سعی کند تا عضلات آزاد شوند.
  • طلبیدن نوازش: نوازش همه چیز را بهتر می کند. کافی است کودک از کسی که دوستش دارد بخواهد او را محکم در آغوش بگیرد.

شما با فرزند عصبانی خود چه برخوردی می کنید؟ والدین چطور می توانند کودک خود را هنگام عصبانیت آرام کنند؟ تجربه و دیدگاه خود را با ما از طریق بخش نظرات در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید:تجربه و دیدگاه خود را با ما از طریق بخش نظرات در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید:

منبع: petitpousse.fr

لیلا خیابانی

Recent Posts

رشد ذهنی کودک: این رشد مهم را بشناسید

رشد ذهنی جنبه مهمی از رشد است که توانایی‌های ذهنی مختلف را تحت تأثیر قرار…

3 سال ago

بازی شناختی: اهمیت و تاثیر آن بر یادگیری کودکان

بازی شناختی انواعی از بازی‌ها است که با توجه به ویژگی‌ها وخصوصیاتی که دارند، بسیار…

3 سال ago

تب کودک: 10 علت رایج و راه‌های درمان آن

تب کودک یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در سنین کودکی و خردسالی است. اگر شما هم…

3 سال ago

جیغ زدن کودک: دلایل و 6 راهکار برای والدین

دانستن علت جیغ زدن کودک یکی از دغدغه‌های اساسی والدین است، زیرا با دانستن علت…

3 سال ago

پرخاشگری کودکان: با 5 دلیل اصلی آشنا شوید

پرخاشگری کودک یکی از اختلالات رفتاری شایع در جامعه است. به عنوان یک دانشجوی روانشناسی…

3 سال ago

انتخاب مهد کودک: 7 گام برای انتخاب بهترین

انتخاب مهد کودک مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین امروزی است. مادر باربد نیز در…

3 سال ago